
Ramazan ayında, Sahur’da hızlı, pratik ve tatmin edici bir yemek hazırlamak bazen zor olabilir. Ancak, Sahur’da hafif bir seçenek arıyorsanız, hafif bir seçenek, ıspanak çatlak makarna mükemmel bir seçim olabilir! Besleyici ve lezzetli olan bu tarif 30 dakika içinde kolayca hazırlanabilir. Ispanak, peynir ve çatlaklarla zarif birleşik lezzeti ile Sahur masaları yavaşlatacaktır. Kuyu, 30 dakika içinde Sahura’yı hazırlayabileceğiniz bu lezzet nasıl tatmin edici hale getirilir? İşte, Lezzetli ıspanak gözleme tarifi …
Ispanak çatlak makarna makarna
Malzeme
Krep için:
2 Yumurta
1 bardak süt
1 bardak su
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yağ (tavayı yağlamak için)
İç harç için:
300 gram taze ıspanak (doğranmış)
1 soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gram beyaz peynir veya peynir
Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı biber biberi (isteğe bağlı)
BUGUN İÇİN:
1 yumurta
1 yemek kaşığı süt
Susam veya siyah tohum (isteğe bağlı)
Ispanak çatlak için hazırlık
Bir kaseye yumurta, süt, su ve tuz ekleyin.
Unu çırpma ile karıştırarak ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar çırpın.
Ortalama ısı için bir tavayı ısıtın.
Birkaç damla yağ ekleyin, hamurdan bir palet alın ve tavaya dökün ve tavayı doğru şekilde çevirin.
Her iki tarafı da altın renge pişirin.
Tüm hamur pişene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Yaklaşık 6-8 krep alabilirsiniz.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyin ve pembeye kızartın.
Sonra doğranmış ıspanak ekleyin ve yumuşak olana kadar pişirin.
Suyu çıkarılana ve çekilene kadar ıspanak odaya koyun.
Son olarak, peyniri ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber ve biber biber ile tatlı.
Karışımı soğutmak için kenarda bırakın.
Pişirdiğiniz kreplerin ortasına hazırlanan ıspanak harcı koyun ve kenarları örtün ve bir rulo şeklinde sarın.
Pasta dükkanını bir pasta dükkanı gibi kapatabilirsiniz.
Yumurtaları ve sütü bir kasede çırpın.
Bu karışımdan kreplerin üzerindeki uygulayın ve susam tohumları veya siyah tohumlar serpin.
Önceden ısıtılmış bir fırında altın haline gelene kadar 15-20 dakika boyunca 180 ° C’de pişirin.
Afiyet olsun!