
İki kez yemek pişirerek hazırlanan bisküvi, uzun süre çay ve kahveye direnebilen bir tür bisküvidir. Ceviz, çikolata veya meyve çeşidi ile cevizlerin tadına hitap eden bu tarif, uzun süresi nedeniyle genellikle tercih edilir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz klasik kurabiye tarifi …
Malzeme
2 büyük yumurta
3/4 Pudra şekeri bardağı
1/2 bardak zeytinyağı veya yağı
1 çay kaşığı vanilin
1 çay kaşığı toz yemek
1 tutam tuz
2-2.5 su bardağı un (kontrollü ekle)
1 bardak badem (kızartma veya çiğ, bütün veya büyük doğranmış)
(İsteğe bağlı) 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu veya kurutulmuş meyve/çikolata
Dans
Yumurtaları ve şekeri bir mikserle beyazlatın ve köpük köpük olana kadar çırpın.
Yağ ve vanilin ekleyin ve karıştırın.
Un, maya ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Yavaş yavaş karışımı ekleyin ve hafifçe yapışan bir hamur alın. Son bademleri (ve varsa rendelenmiş portakal kabuğunu veya diğer malzemeleri) ekleyin.
Hamuru iki eşit parçaya bölün ve un tezgahında uzun yuvarlak bir yuvarlanma şekli verin. Oleoz ve dairenin üzerindeki fırın kağıtlarından itildi.
Yaklaşık 25-30 dakika önceden ısıtılmış 175 ° C'lik bir fırında pişirin. Hafif kızartıldığında hafifçe çıkarın ve biraz soğumaya bırakın.
1-1.5 cm kalınlığında soğutma rulolarını kesin. Tavanın tepsisine (yerleştirin) bakın ve her iki taraf da ezilene kadar 10 dakika boyunca 160 ° C'de bir fırına pişirin.