
Atıştırmalık dünyasında basit, temiz ve düşük kalorili çözümler arayanların favorisi haline gelen elma cipsi, bal ve tarçının büyüsüyle birleşince bambaşka bir tat yaratıyor. Kuyu, Fırından çıkan bu doğal atıştırmalık nasıl hazırlanır? İş yerinde, Elma cipsi, bal ve tarçından oluşan nefis tarif…
ELMA CİPS VE TARÇIN BALI TARİFİ
Malzemeler:
2 büyük elma
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı limon suyu
BALLI TARÇINLI ELMA CİPSİNİN HAZIRLANIŞI
Elmaları dikkatlice yıkayıp kabuklarını soymadan çok ince halkalar halinde kesin.
Ne kadar ince keserseniz patatesleriniz o kadar çıtır olur.
Bal, tarçın ve limon suyunu küçük bir kapta karıştırın.
Elma dilimlerini tek tek bal ve tarçın karışımına bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Fırını 100 dereceye ayarlayın.
Elmaları yaklaşık 1,5-2 saat kontrollü bir şekilde kurutun.
Dilimleri pişirme işleminin yarısında çevirin.
Elma cipslerini fırının dışında oda sıcaklığında 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Elma cipslerini bal ve tarçınla birlikte cam kavanozda saklayıp gün içerisinde hızlı ve sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
Ayrıca yoğurt kaplarında, granolada veya tatlı yemeklerinde de tüketilebilir.
Afiyet olsun!
