Uzmanlar, ramazan ayında 1 ay boyunca 2 öğün beslenmeye alışan ve susuz kalmaya, daha az kalori yemeye ve daha az atıştırmalığa alışan vücudun, hızlı bir şekilde eski beslenme düzenine geçerek yorulmaması gerektiğine işaret ederek, şunları söylüyor: ani değişikliklerden sindirim sistemi olumsuz etkilenebilir. Tatilden sonra normal beslenme düzenimize hızlı bir geçiş yapmak yerine kademeli olarak ilerlememiz gerekiyor” dedi. dedi beslenme ve diyet uzmanı Hülya Yiğit. Ana öğünlerinizi yatmadan 4-5 saat önce yemenin, çorba, salata ve yoğurdu ana öğünlerinize dahil etmenin daha az kalori tüketmenizi ve kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi sağlayacağını anlattı.
Üsküdar NPİSTANBUL Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, oruç sonrası nasıl beslenmesi gerektiğini anlattı.
“Ramazan ayından sonra hızlı bir şekilde önceki diyete geçmemek gerekiyor.”
Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, Ramazan Bayramı ile birlikte eski beslenme düzenine dönülmesinin arzu edildiğini belirterek, şöyle konuştu: “Ancak 1 ay boyunca 2 öğün beslenmeye alışan ve susuzluğa alışan vücut, Daha az kalori tüketerek ve daha az atıştırarak bir önceki diyete hızlı bir şekilde geçiş yapılabilir, yorulmamak gerekir. “Ani değişikliklerden sindirim sisteminin olumsuz etkilenebileceği unutulmamalıdır” dedi.
Adım adım ilerlememiz lazım…
Tatilden sonra normal beslenme düzenimize hızlı bir geçiş yapmak yerine kademeli olarak ilerlememiz gerekiyor” dedi. Beslenme ve diyet uzmanı Hülya Yiğit, sindirim sorunlarını en aza indirmek, kilo kontrolünü kolaylaştırmak ve her şeyden önce psikolojik olarak çok daha sağlıklı hissetmek için bayramdan itibaren yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
“Güne proteinli bir kahvaltıyla başlayın. Reçel ve bal tüketimini mümkün olduğunca sınırlayın. Mümkünse küçük porsiyonlarda servis etmeye çalışın. Tatillerde çoğu insan çalışmadığı veya tatilde olduğu için kahvaltı ve akşam yemeğini geç yemek en iyisidir. Bu 2 öğüne yoğurt, çiğ kuruyemiş ve taze meyve gibi bir atıştırmalık eklemek gece şeker ihtiyacınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır. Su tüketmeyi unutmayın. Özellikle tatil dönemlerinde şeker tüketimi ile iştah kontrolü zorlaşır. Ancak yeterli miktarda su (kilogram başına 35 ml) tüketirseniz iştah kontrolü çok daha kolay olacaktır.
Tatil ziyaretlerinizde lezzetleri porsiyonlarla tüketin…
Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit de bayram ziyaretlerinde çeşitli kültürel yemeklerin ikram edildiğini belirterek, “Bu ikramlar genellikle hamur işleri ve yağlı yiyeceklerdir. Bu besinler kan şekeri dengesini bozarak özellikle karın çevresinde yağlanma oluşmasına neden olur. Karın çevresindeki yağ da kalp-damar hastalıkları için bir risk faktörü olduğundan, ziyaretiniz sırasında bu yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Karşımızdakini kızdıramayacaksak en azından tatlıları tadımlık porsiyonlarda tüketmeliyiz.” dedi.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, ana öğünlerinizi yatmadan 4-5 saat önce yemenin, çorba, salata ve yoğurdu ana öğünlerinize dahil etmenin daha az kalori tüketmenizi ve daha sağlıklı hissetmenizi sağlayacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
—–Sponsorlu Bağlantılar—–