Pazar, Ekim 13

1. Geleneksel Yemek Yarışmasında jüri üyesi şefler, Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçılık eğitimi gören öğrencilere hayran kaldı – GÜNDEM

Her yıl birincisi düzenlenen yemek yarışmasında, Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Geliştirme Merkezi’nde aşçılık eğitimi alan öğrencilere şef jüri üyeleri hayran kaldı: domates çorbasından Çökertme kebabına kadar şefler istediklerini yaptılar;
Gebze Beyaz Kalpler Öğrencileri
10 parmağında 10 beceri var.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze bölgesinde yaşayan gençlerin eğitim ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hizmete açılan Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde faaliyetler hız kesmiyor. Çeşitli nedenlerle eğitimine devam edemeyen veya sosyal hayatta sorun yaşayan gençlerin eğitim ve gelişimlerine yönelik hizmet sunan merkezde 1. Geleneksel Yemek Yarışması düzenlendi. Bu kapsamda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Geliştirme Merkezi’nde aşçı yardımcısı kursunda eğitim alan öğrenciler yarışmada hünerlerini sergiledi. Öğrencilerin hazırladığı leziz yemekler, usta şeflerinki kadar güzeldi. Yarışmanın jüri üyelerini ünlü şef ve yazar Rüzgar Sünbül ile şef Uğur Girdik oluşturdu. YEMEKLER JÜRİYE SUNULDU
Her yıl düzenlenen yemek yarışmasının ilki Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde heyecanla yaşandı. Merkezde aşçı yardımcısı eğitimi alan öğrenciler, ilk etapta A ve B olmak üzere iki gruba ayrıldı. Öğrencilere Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi personeli de eşlik etti. Her gruba menüyü hazırlamaları için 90 dakika süre verildi. Öğrencilerden domates çorbası, közlenmiş patlıcan salatası, paçanga makarnası, çertme kebabı, roka salatası ve keşkül hazırlamaları istendi. Yarışma sırasında öğrenciler şeflerden tavsiyeler alarak birbirinden leziz yemekler hazırladılar. Yemeklerin tamamını pişiren öğrenciler, daha sonra birbirinden güzel ve leziz yemekleri jüriye sundu. BİRİNCİ GRUPTA TEŞEKKÜR VERİLDİ
Dostça ve kıyasıya bir rekabetin yaşandığı yemek yarışmasında jüri üyeleri, öğrencilerin hazırladığı yemeklerin tadına baktı ve değerlendirdi. Heyecanlı bir bekleyişin ardından açıklanan sonuçlarda B Grubu 424 puanla birinci oldu. A Grubunu ikinci sırada tamamlayan ise 406 puan aldı. Yarışma sonunda kazanan takıma madalya ve şeflerin hediyeleri verildi. Öğrenciler, şeflere teşekkür etmek amacıyla cam boncuk laboratuvarında hazırlanan çerçeveleri hediye etti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

istanbul masöz
Antalya Haber
meritking